Još žirija: Denis Soldo

Denis Soldo je jedan od prvih glazbenih urednika na Radiju Široki Brijeg i osnivatelja ondašnjeg Radio Marija. Odrastao je u Sarajevu gdje je ranih 90-tih pomogao nekolicini mladih hercegovačkih rock-bandova napraviti svoje prve demo snimke u tamošnjim studijima. Svoje radijsko DJ iskustvo je usavršio kao šegrt na Radio Gemini u Italiji. Denis ima običaj uvijek reći kako su mu najveći poticaj u njegovoj glazbenoj i DJ karijeri dali pokojni Slaven Kvesić-Brada i Andrija Arapović-Nane koji su ostavili trajni trag na alternativnoj-rock sceni Širokog Brijega i Hercegovine.

Denis je jedan od najaktivnijih sljedbenika i poznavatelja britansko-irske otočke alternativne rock scene a studijska izdanja Smithsa, Poguesa, Charlatansa, Cranberriesa, Radioheada i Oasisa bi puštao svojoj ekipi do ranih jutranjih sati u ondašnjim kultnim mjestima za okupljanje poput caffe barova Mack i Galerija.

Sredinom 90-tih odlazi na školovanje u SAD gdje završava studij elektrotehnike i godine 2000-te se usidrava u Kaliforniji gdje danas živi sa svojom obitelji.  Uski krug prijatelja, sport i domaća glazba i dalje su mu jaka poveznica sa Domovinom.

#DenisSoldo

#SoloGuitaristFestivalSirokiBrijeg

#Guitarists

#GuitarWorld

#profsandamateurs